Helmikuussa talvisää vaihtui vesikeliin, ja kuun loppu oli jopa harvinaisen leuto. Lähes koko maassa satoi tavanomaista enemmän. Pakkasen hellittäessä kuun puolivälissä Etelä-Suomessa esiintyi laajalti jäätäviä sateita.

Helmikuun Ilmastokatsauksessa on mukana myös lyhyt yhteenveto kuluneesta, kylmästä talvesta.

Ajankohtainen artikkelemme käsittelee tällä kertaa arktista aluetta. Lämpenevän Arktiksen uudet taloudelliset mahdollisuudet kiinnostavat monia tahoja. Tasapaino talouden, paikallisyhteisöjen ja ympäristön välillä on kuitenkin elintärkeää alueen kestävälle tulevaisuudelle. Ilmatieteen laitoksen nuoret tutkijat kävivät tutustumassa arktiseen tutkimukseen ja kolttasaamelaisten järvi- ja metsäalueiden ennallistamistyöhön Arctic PASSION -hankkeen puitteissa syksyllä 2023.

Kaikki helmikuun säätilastot löydät Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta (linkki)
Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Adobe Stock

Julkaisun viitetiedot:
Ilmatieteen laitos, 2024: Ilmastokatsaus 2/2024, 22 s., https://doi.org/10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2024-02-00

Lue tästä numerosta myös:
Kuukausikatsaus: Talvisää vaihtui vesikeliin helmikuussa >>
Ajankohtainen artikkeli: Lämpenevä Arktis kasvavan kiinnostuksen kohteena >>