Mikä on ilmastokatsaus?

Ilmastokatsaus on Ilmatieteen laitoksen tuottama digilehti, joka keskittyy Suomen ja muun maailman sään ja ilmaston seuraamiseen. Digilehti koostuu muun muassa ajankohtaista säätä taustoittavista artikkeleista, kuluneen kuukauden säätilastoista sekä syvällisemmistä tietoiskuista koskien uusia tutkimustuloksia lähinnä ilmatieteen alalla.

Tammikuussa 2016 Ilmastokatsaus siirtyi painetusta paperilehdestä verkkomaailmaan ja tammikuussa 2019 se uudistui selattavaksi digilehdeksi. Kuukausittaisia sää- ja tilastokatsauksia on tuotettu Suomen säästä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1881 lähtien ja perinne jatkuu edelleen. Verkkoon siirtyminen mahdollistaa säätietouden tuomisen siitä kiinnostuneille yhä lyhyemmällä viiveellä ja artikkeleissa voidaan hyödyntää liikkuvaa kuvaa, linkkejä ja muita verkon tuomia mahdollisuuksia.

Menneiden vuosien painettujen Ilmastokatsaus-lehtien näköisversioita voi edelleen ladata ilmaiseksi PDF-muodossa osoitteessa: https://www.ilmastokatsaus.fi/arkisto/

Digilehteä tuottaa joukko Ilmatieteen laitoksen meteorologeja ja muita asiantuntijoita. Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita ja juttutoiveita sähköpostitse osoitteessa: ilmastokatsaus@fmi.fi

FMI’s Climate Bulletin Research Letters

Vuosittain Ilmastokatsauksen yhteydessä julkaistaan tutkimuksellinen Research Letters -liite, joka sisältää noin 10 lyhyttä tutkimusartikkelia. Artikkeleilla on oma DOI-tunnus, eli ne ovat helposti viitattavissa ja käyvät läpi vertaisarvioinnin.

FMI’s Climate Bulletin Research Letters is a scholarly supplement to the journal Ilmastokatsaus. It is published once or twice a year in English. It features up to 10 short peer-reviewed papers including a unique DOI for easy citing.