Elokuu oli Suomessa lämmin ja sateinen. Runsaiden sateiden ohella elokuun säälle olivat leimallisia lämpimät yöt. Vuorokauden alimpien lämpötilojen keskiarvo oli elokuussa yli 20 havaintoasemalla mittaushistorian korkein, ja myös koko maan vuorokauden minimilämpötilojen keskiarvo oli elokuussa korkein vuodesta 1961 lähtien tarkasteltuna.

Euroopan kesää, ja sääuutisia, hallitsivat helleaallot. Suuressa osassa Manner-Eurooppaa kesä oli hyvin lämmin, ja esimerkiksi Italiassa ja Kreikassa mitattiin yli 45 asteen lämpötiloja. Marokossa mitattiin ensimmäinen yli 50 asteen lämpötila elokuussa ja samalla maan lämpöennätys meni uusiksi. Euroopan kesät kuumenevat myös jatkossa, lue lisää Ilmastokatsauksen ajankohtaisartikkelista.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi
Kuva: Tiina Ervasti

Julkaisun viitetiedot:

Ilmatieteen laitos, 2023: Ilmastokatsaus 8/2023, 22 s., https://doi.org/10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2023-08-00

Lue tästä numerosta myös:

Elokuu oli lämmin ja sateinen >>
Ajankohtainen artikkeli: Euroopan kesät kuumenevat >>