Heinäkuussa sää oli vaihtelevaa niin lämpimien ja koleiden kuin myös poutaisten ja sateisten jaksojen vuorotellessa. Itä- ja Pohjois-Suomessa kuukausi oli kuitenkin noin asteen verran tavanomaista lämpimämpi. Ahvenanmaalla kärsittiin kuivuudesta, mutta osassa maata vettä satoi paljon tavanomaista enemmän, Inarin seudulla jopa ennätyksellisen paljon.

Tässä Ilmastokatsaus-lehden numerossa kerrotaan myös uusimpien mallitulosten perusteella päivitetyistä Suomen ilmastonmuutosennusteista. Osa uusimmista malleista ennustaa aiempaa voimakkaampaa lämpenemistä kesällä, mutta muuten muutosennusteet ovat hyvin samanlaisia kuin aiempien sukupolvien ilmastonmuutosmallien ennusteet. Voimakkainta lämpenemisen ennustetaan olevan talvella.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Ilari Lehtonen

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2022-07-0