Heinäkuu oli sateinen ja hieman tavallista viileämpi. Heinäkuussa ei helteitä juuri esiintynyt, ja kuukaudesta muodostui enimmäkseen hieman pitkän ajan keskiarvoja viileämpi. Heinäkuun aikana saatiin runsaita sateita etenkin maan keski- ja itäosissa, missä kuukauden sademäärä oli laajoilla alueilla 100–200 mm. Heinäkuun suurin kuukausisademäärä, 210,1 mm, kirjattiin Multian Pirttiperän havaintoasemalla Keski-Suomessa.

Heinäkuun Ilmastokatsaus-lehdessä kerrotaan myös tutkimusretkestä Etelämantereelle, missä tarkoituksena oli tutkia aaltojen ja jääpeitteen vuorovaikutusta, sekä jään vaikutusta sen läpi kulkeviin aluksiin. Kiintojään vähyyden vuoksi jäämittaukset olivat vähällä epäonnistua, mutta retkikunta sai kuitenkin kerättyä arvokkaita mittauksia tutkimusaluksen kulkiessa tutkimusasemien välillä.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi
Kuva: Adobe Stock

Julkaisun viitetiedot:

Ilmatieteen laitos, 2023: Ilmastokatsaus 7/2023, 22 s., https://doi.org/10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2023-07-00

Lue tästä numerosta myös:

Heinäkuun 2023 kuukausikatsaus >> 
Ajankohtainen artikkeli: Etelämantereen merijäätä tutkimassa >>