Toukokuu oli Pohjois-Suomessa vähän tavanomaista lämpimämpi, kun taas maan etelä- ja itäosissa oli hieman keskimääräistä viileämpää. Kaiken kaikkiaan toukokuu oli niin lämpö- kuin sadeoloiltaan melko tavanomainen.

Toukokuun Ilmastokatsauksessa myös juttu Koli Forumista, joka on kansainvälinen, biotalouteen ja uusiutuvien luonnonvarojen kestävään käyttöön keskittyvä keskustelufoorumi ja vaikuttajayhteisö. Millaisia askelmerkkejä Koli Forumlaiset ovat hahmotelleen tulevaisuuden metsäbiotaloudelle?

IPCC-raportin sisällöstä kiinnostuneille tarjoamme lukuvinkin: ensimmäisen osaraportin tiivistelmä kuvineen on nyt saatavilla myös suomeksi! Suomenkielinen tiivistelmä löytyy Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta: ilmatieteenlaitos.fi/kuudes-arviointiraportti

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Juha Saastamoinen, Adobe Stock

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2022-05-00