Suomessa lokakuu oli koko maassa tavanomaista kylmempi. Suurimmassa osassa maata kuukauden keskilämpötila oli 1–3 astetta vertailukauden 1991–2020 keskiarvoa alempi. Maailmalla lokakuu taas oli monin paikoin jopa lämpimin koskaan mitattu.

Ilmastokatsauksen ajankohtainen artikkeli kertoo metsätalouden ilmastovaikutuksista suometsissä. Aihe on noussut entistä useammin julkiseen keskusteluun viime vuosina. Tutkimusten perusteella muun muassa valittu metsänkasvatusmenetelmä vaikuttaa suometsien ja siellä tehtävien hakkuiden päästöihin – ja siihen, pysyykö metsä hiilinieluna.

Ilmastokatsauksen toimitus toivottaa mukavia lukuhetkiä!

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi
Kuva: Adobe Stock

Julkaisun viitetiedot:

Ilmatieteen laitos, 2023: Ilmastokatsaus 10/2023, 22 s., https://doi.org/10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2023-10-00

Lue tästä numerosta myös:

Kuukausikatsaus: Lokakuun alku oli sateinen ja loppu talvisen kylmä >>
Ajankohtainen artikkeli: Käsitys metsätalouden ilmastovaikutuksista suometsissä tarkentuu >>