Lokakuun keskilämpötila oli pari astetta tavanomaista korkeampi, ja näin ollen lokakuu oli kolmantena vuotena peräkkäin selvästi tavanomaista lämpimämpi. Lokakuun aikana esiintyi ajoittain myös kovia tuulia sekä muutamina päivinä myös ukkosta.

Ajankohtaisessa artikkelissa myrskytutkija Terhi Laurila vastaa kysymykseen, onko myrskyilmastomme muuttunut viime vuosikymmeninä? Entä kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen myrskyihin?

Esittelyssä myös Ilmatieteen laitoksen uusi energiasääennuste, joka arvioi tulevaa säätä sähkön tuotannon ja kulutuksen näkökulmasta. Energiasääennuste päivittyy säännöllisesti @meteorologit Twitter-kanavalle.

Ilmastokatsauksesta löydät myös kuukauden säätilastot lämpötilasta, sademäärästä, tuulisuudesta ja lumitilanteesta. Lisäksi mukana tulevan kuuden viikon ennusteet sekä arktisen alueen ja Itämeren olosuhteiden seuranta.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Tiina Ervasti

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2022-10-00