Helmikuussa saatiin runsaita lumisateita ja myös Suomen uusi helmikuun kuukausisademäärän ennätys Virolahden Koivuniemessä. Lumipyryjen johdosta useammalla paikkakunnalla yllettiin metrin lumensyvyyteen. Helsingin Kumpulassa rekisteröitiin suurin lumensyvyyden kasvu, 35 cm vuorokaudessa.

Helmikuun Ilmastokatsaus kertoo myös tekoälyn hyödyntämisestä sään ja ilmaston vaikutuksiin varautumisessa yhteiskunnan eri osa-alueilla sekä ilmakehätutkijoiden mahdollisuuksista käyttää moderneja menetelmiä.

Oikaisu: Helmikuun Ilmastokatsaus-lehden julkaisun jälkeen saatiin vielä lisää havaintotietoja Siuntion Sjundbyn manuaaliselta sadeasemalta, jossa helmikuun sademäärä oli 142,7 mm. Tämä on suurin Suomessa koskaan mitattu helmikuun sademäärä.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Anna Luomaranta

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2022-02-00