Huhtikuu tarjosi keväälle tyypilliseen tapaan vaihtelevaa säätä: viileää ja epävakaista sekä lämmintä korkeapainesäätä. Kokonaisuutena huhtikuu oli hieman tavanomaista lämpimämpi, etenkin Pohjois-Suomessa ja merialueiden välittömässä läheisyydessä. Lue lisää huhtikuun sään käänteistä kuukausikatsauksesta.

Tässä Ilmastokatsauksen numerossa kerromme myös muuttuvan ilmaston vaikutuksista rakennusten suunnitteluun, sekä uudesta säätietoaineistosta, joka on kehitetty rakennusten keskimääräisen lämmitys- ja jäähdytysenergian tarpeen laskentaa varten. Lisäksi esittelemme päivitetyn Ilmastokatsaus-lehtien arkistosivun, joka löytyy osoitteesta https://www.ilmastokatsaus.fi/arkisto/.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Adobe Stock

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2021-04-00