Ilmastovuosikatsaus on perinteisen kuukausittaisen Ilmastokatsauksen rinnalle kehitetty digilehti, joka keskittyy menneen vuoden säätapahtumiin, ilmastoon ja meriin.

Vuosikatsauksen ensimmäinen numero kertoo vuosikeskilämpötilan ja -sadesumman vaihtelusta alueellisesti. Katsauksessa nostetaan esille vuoden 2020 merkittäviä ilmiötä Suomen säässä ja merialueilla. Erityisesti merialueilta vuosikatsaus kokoaa yhteenvedon, jossa on uutta tietoa merellisistä lämpöaalloista, jääpeitteestä, aallokosta ja merenpinnan korkeudesta rannikolla. Lisäksi mukana on katsaus kasvihuonekaasujen pitoisuuden kasvuun sekä poimintoja vuoden 2020 ilmastotapahtumista maailmalta.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Adobe Stock

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IVK-2020-00