Arktisen kylmä ilma loihti vesistöjen ylle näyttäviä savuverhoja tammikuun alussa

Vuosi alkoi kipakoiden pakkasten merkeissä, kun idästä virtasi arktista ilmaa ja lämpötila laski nopeasti cheap nfl jerseys suojasäästä yli 20 asteen pakkasiin. Lapissa mitattiin jopa -40 asteen lukemia. Olosuhteet olivat otolliset niin sanotun merisavun syntymiselle. Merisavua muodostuu, kun kylmää ilmaa virtaa sulan vesistön ylle. Wie Merisavu Bayan on käytännössä haihtumissumua, jossa vettä haihtuu kylmään ilmaan. Vesihöyry tiivistyy näkyväksi sumuksi nopeasti haihtumisen jälkeen. Yleensä näin käy Suomessa joulu-tammikuussa, lumikuuro kun merialueet ovat шиномонтаж vielä sulia, mutta idästä virtaa arktisen kylmää ilmaa.

Lämpötilaeron veden ja ilman välillä tulee olla vähintään noin 15 astetta eli, mikäli meri on vielä sula, tulee pakkasta olla noin -15 astetta. Tammikuun ensimmäisellä cheap mlb jerseys viikolla esimerkiksi Helsingin edustalla meriveden lämpötila oli muutaman asteen plussalla ja ilman lämpötila oli -15..-25 astetta. Lähellä rantaviivaa merisavu näkyi Uudistunut useita metrejä korkeana savuverhona, ja näkyvyys muuttui merellä erittäin huonoksi. Kauempana rantaviivasta lämpimämmän meren yllä korkeampi nousuvirtaus ja RESOURCES runsaampi kosteus saivat cheap jerseys aikaan sakeita lumikuuroja, jotka välillä ajautuivat rannikolle tuoden mukanaan runsaasti lunta.

Yllä oleva video on kuvattu Helsingin rantaviivalta kohti Suomenlinnaa, jonka ympärillä merisavu wholesale nfl jerseys lainehtii. Merisavun dramaattisuutta korostivat auringon ympärille lumisade muodostunut halo-ilmiö, joka syntyy auringonvalon taittuessa tai heijastuessa ilmassa olevista jääkiteistä.