Syyskuu oli Suomessa Lappia lukuun ottamatta tavanomaista viileämpi ja vähäsateisempi kuukauden alkupuolella vallinneesta korkeapaineesta johtuen. Ylivieskan lentokentällä mitattiin kuukauden alin lämpötila, joka oli peräti -7,5 °C. Etelä- ja Länsi- Suomessa päästiin alkukuusta nauttimaan aurinkoisesta säästä, mutta kuukauden puolivälistä eteenpäin oli pilvisempää.

Tässä Ilmastokatsauksessa mukana ensimmäistä kertaa myös uusi puolivuosittainen säähän, energiaan ja yhteiskuntaan keskittyvä osio. Siihen on koottu tietoa sääriippuvaisista energiamuodoista huhti-syyskuulta, Itämeren jäätilanteen kausiennuste ja Suomen keskilämpötilan vuodenaikaisennuste marras-tammikuulle.

Minä päivänä Suomessa tuotettiin eniten tuuli- tai aurinkovoimaa? Entäpä kuinka kylmä talvi on ennusteiden mukaan odotettavissa? Lue lisää uudesta Ilmastokatsauksesta.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Markku Kangas

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2022-09-00