Lokakuussa lähes koko maassa satoi tavanomaista enemmän. Lapissa sademäärät olivat jopa ennätyksellisen suuria monilla säähavaintoasemilla. Maan keski- ja Pohjoisosissa satoi monin paikoin myös lunta, enimmillään lumensyvyys oli Kittilän Kenttärovalla 60 cm. Loppukuusta sään lauhtuminen sulatti lumet kuitenkin Koillismaan eteläpuolelta. Kokonaisuudessaan lokakuu oli laajalti 1-3 astetta tavanomaista lämpimämpi.

Tässä lehdessä kerromme myös ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumisesta.

Oikaisu: Sivun 16 lämpötila- ja sademääräkuvaajissa aseman Helsinki, Kaisaniemi lämpötilan vertailuarvot olivat alun perin Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Pahoittelemme virhettä. Julkaisimme digilehdestä uuden version, jossa kuvaaja on korjattu.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Ilari Lehtonen

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2021-10-00