Heinäkuussa huomattavasti tavanomaista lämpimämpi kesäsää sai jatkoa, ja hellejakson pituudessa tehtiin uusi ennätys Kouvolan Anjalassa. Myös aurinko paistoi koko maassa tavanomaista enemmän. Kesäkuussa alkanut kuivuus jatkui, ja sademäärät jäivät laajalti tavanomaista pienemmiksi. Kuun lopulla sää kuitenkin muuttui epävakaisemmaksi ja viileämmäksi. Kerromme tarkemmin heinäkuun säästä kuukausikatsauksessa.

Tämänkertaisessa Ilmastokatsauksessa kerromme myös, kuinka autonomisilla Argo-poijuilla havainnoidaan Itämeren tilaa.

Oikaisu: Itämeren pintalämpötilakartat sivulla 12 olivat alun perin virheelliset. Myös sivun 18 kuukausitaulukossa oli virheitä hellepäivien lukumäärissä. Tähän digilehden versioon on korjattu oikeat tiedot. Lisäksi tietoa Kalajoen metsäpalon pinta-alasta sivulla 11 on täsmennetty lopullisten tietojen perusteella.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Pixabay

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2021-07-00