Syyskuu päättyi Suomessa lämpöaaltoon, ja kuukausi oli myös maailmanlaajuisesti monin paikoin ennätyksellisen lämmin. Kuun puolivälissä Suomea ja varsinkin Länsirannikkoa riepotteli voimakas Aila-myrsky, jonka syntyä, myrskyyn varautumista ja vaikutuksia avataan pitkässä artikkelissa tässä Ilmastokatsaus-digilehden numerossa. Kirjoittajina on Ilmatieteen laitoksen myrskytutkijoita ja meteorologeja, jotka seurasivat Ailan kulkua tarkkaan.

Syyskuussa Arktinen merijää on yleensä pienimmillään, ja tänä vuonna pohjoisen merijään laajuus kutistui mittaushistorian toiseksi pieninpään lukemaan. Aiheesta kerrotaan lisää Ilmastokatsauksen sivulla 10.

Mukana ovat myös kaikki tutut tilastotiedot kuluneesta syyskuusta, mukavia lukuhetkiä!


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Ilkka Laurila

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2020-09-00