Joulukuu oli Suomessa loka- ja marraskuun tavoin keskimääräistä kylmempi. Suurimmassa osassa maata joulukuu oli myös vähäsateinen. Joulu oli koko maassa valkoinen, ja osassa maata lunta oli jouluna jopa harvinaisen paljon.

Ajankohtaisessa artikkelissa tutkijamme kertovat suursäätyypeistä ja siitä, miten muuttuva ilmasto on vaikuttanut niiden esiintymiseen. Kylmät suursäätyypit lämpenevät nopeimmin. Kaikista kylmimmät ilmamassat ovat kuitenkin lähes yhtä kylmiä kuin aiemmin.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen: ilmastokatsaus@fmi.fi
Kuva: Adobe Stock

Julkaisun viitetiedot:

Ilmatieteen laitos, 2023: Ilmastokatsaus 12/2023, 22 s., https://doi.org/10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2023-12-00

Lue tästä numerosta myös:

Kuukausikatsaus: Joulukuussa sää jatkui tavanomaista kylmempänä >>
Ajankohtainen artikkeli: Kylmät suursäätyypit lämpenevät nopeimmin >>