Joulukuusta muodostui selvästi keskimääräistä kylmempi kuukausi, kun sekä itsenäisyyspäivän tienoilla että joulun ympäristössä esiintyi kovia pakkasia. Sitä vastoin joulukuun puolivälissä lämpötila nousi Ahvenanmaalla hätyyttelemään jopa kuukauden lämpöennätystä.

Tässä Ilmastokatsaus-lehden numerossa käsitellään myös sitä, miten reilua ilmastosiirtymää voidaan edistää osallistamalla kansalaisia päätösten puntarointiin sekä kerrotaan keinovalopilareista, joita nähtiin joulukuussa useilla paikkakunnilla.

Oikaisu: Ilmastokatsaus-lehden syys-marraskuun numeroissa sivun 16 lämpötila- ja sademääräkuvaajissa aseman Helsinki, Kaisaniemi lämpötilan vertailuarvot olivat alun perin Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Pahoittelemme virhettä. Julkaisimme digilehdistä uudet versiot, joissa kuvaajat on korjattu.

Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Markku Kangas

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2021-12-00