Toukokuu oli sään suhteen hyvin vaihteleva ja toi tullessaan niin koleita kelejä kuin helteitä. Paikoin lumipyryt vaihtuivat helteiksi jopa viikon sisällä. Keskilämpötila oli kuitenkin suurimmassa osassa maata lähellä pitkän ajan keskiarvoa. Kuukausi oli kuitenkin yksi viime vuosikymmenien sateisimmista toukokuista. Lue lisää toukokuun sään käänteistä kuukausikatsauksesta.

Tässä ilmastokatsauksen numerossa kerromme myös luontopohjaisista ratkaisuista sekä niiden hyödyntämisestä ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa, jossa korostuu yhteistyö eri tieteenalojen välillä. Esittelemme myös Vihdin uuden säätutkan, joka otetaan käyttöön heinäkuun alussa.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Ilari Lehtonen

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2021-05-00