Vuoden 2020 päättänyt kuukausi jatkoi lauhojen joulukuiden sarjaa: joulukuu oli jo kahdeksantena vuonna peräkkäin tavanomaista lauhempi. Myös joulu oli lumeton suuressa osassa etelä- ja länsirannikkoa.

Joulukuun Ilmastokatsaus sukeltaa myös menneisyyteen – nimittäin viime jääkauteen saakka. Viime jääkauden olosuhteista ja ilmastonmuutoksen lykkäämästä seuraavasta jääkaudesta kirjoittaa Natalia Korhonen, joka tutki aihetta väitöskirjatutkimuksessaan. Ilmastokatsaus-toimitus toivottaa mukavia lukuhetkiä!

Helmikuun alussa Ilmastokatsauksesta kuuluu jälleen! Julkaisemme ensimmäistä kertaa vuosikatsauksen, joka tiivistää säävuoden 2020 ja tarkastelee sitä ilmaston ja ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Mukana on lämpötilan ja sademäärän ohella myös monia merellisiä ja arktisia havaintoaineistoja.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Joona Kotilainen

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2020-12-00