Lokakuu oli sateinen ja erittäin leuto kuukausi Suomessa. Lokakuu oli koko maassa noin 2–3 astetta tavanomaista lämpimämpi. Arktisella alueella merijään kasvu on ollut tavanomaista hitaampaa ja lokakuu onkin neljäs peräkkäinen kuukausi, jolloin nk. Koillisväylä on ollut jäätön tai lähes jäätön.

Drooneja hyödynnetään Ilmatieteen laitoksella sään, ilmakehän, maan ja meren pintojen havainnointiin. Lue sivulta 8 alkaen millaisia mahdollisuuksia droonit tarjoavat ilmatieteellisten havaintojen tekemiseen. Tässä numerossa kerromme myös lokakuun alussa Suomeen kaukokulkeutuneista pienhiukkasista, jotka maalasivat taivaan utuiseksi ja punertavaksi.


Palautetta, juttuvinkkejä ja muita terveisiä voi lähettää osoitteeseen ilmastokatsaus@fmi.fi

Kuva: Antti Kokko

Lähdeviite
DOI: 10.35614/ISSN-2341-6408-IK-2020-10-00