Ensi viikon aikana sää on kylmenemessä myös etelässä. Säätilanteen mielenkiinto kohdistuu meteorologin ja miksei muidenkin näkökulmasta polaaririntaman mutkitteluun maan eteläosan yllä. Tilanteessa on aineksia varsinaiseen lumipyryjen sarjaan.

Toisaalta vielä ei kannata liiaksi hehkuttaa tilannetta, sillä ennusteeseen sisältyy epävarmuutta. Viikon päähän emme voi ennustaa luotettavasti yksittäisten matalapaineiden liikkeitä, joskus ne jopa peruuntuvat kokonaan jos (barokliiniseen) rintamaan ei synnykään mallinnettuun kohtaan itseään voimistavaa aaltoa. Jos reitti voi vaihdella, myös ajoitus voi muuttua riippuen juurikin rintama-aaltoon syntyvän voimistuvan häiriön alkukohdasta.

Mutta kuten sanottua, tilanteessa on suursäätilan puolesta selvästi edellytyksiä lumipyryille ja jopa sarjoina. Näin ollen lumitilanne saattaa etelän hiihtolomaviikon jälkeen näyttää kovin erilaiselta kuin nyt. Mahdollista muutosta on visualisoitu yhdellä ennustelaskelmista tehdyllä videolla.

Onko lumi tässä vaiheessa toivottua vai saisiko jo kevät alkaa?