Mikä on ilmastokatsaus?

Ilmastokatsaus on Ilmatieteen laitoksen tuottama verkkolehti, joka keskittyy Suomen ja muun maailman sään ja ilmaston seuraamiseen. Verkkolehti koostuu muun muassa ajankohtaista säätä taustoittavista artikkeleista, vuodenaikaisennusteista sekä syvällisemmistä tietoiskuista koskien uusia tutkimustuloksia lähinnä ilmatieteen alalla.

Tammikuussa 2016 Ilmastokatsaus siirtyi painetusta paperilehdestä verkkomaailmaan. Kuukausittaisia sää- ja tilastokatsauksia on tuotettu Suomen säästä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1881 lähtien ja perinne jatkuu edelleen. Verkkoon siirtymisen johdosta on mahdollista tuoda säätietoutta siitä kiinnostuneille yhä lyhyemmällä viiveellä ja artikkeleissa voidaan hyödyntää liikkuvaa kuvaa, linkkejä ja muita verkon tuomia mahdollisuuksia.

Menneiden vuosien painettujen Ilmastokatsaus-lehtien näköisversioita voi edelleen ladata ilmaiseksi PDF-muodossa osoitteessa:http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmastokatsaus-arkisto 

Verkkolehteä tuottaa joukko Ilmatieteen laitoksen meteorologeja ja muita asiantuntijoita. Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita ja juttutoiveita sähköpostitse osoitteessa ilmastopalvelu@ilmatieteenlaitos.fi.